QatarEnergy: Η μεγαλύτερη επένδυση στον πετροχημικό κλάδο του Κατάρ

QatarEnergy: Η μεγαλύτερη επένδυση στον πετροχημικό κλάδο του Κατάρ

59
QatarEnergy: Η μεγαλύτερη επένδυση στον πετροχημικό κλάδο του Κατάρ

Η QatarEnergy ανακοίνωσε την τελική επενδυτική απόφαση με τη Chevron Phillips Chemical Company LLC (CPChem) για την κατασκευή του συγκροτήματος Ras Laffan Petrochemicals. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη εγκατάσταση ολεφινών και πολυαιθυλενίου συνολικού προϋπολογισμού $6 δισ. στη βιομηχανική πόλη Ras Laffan.

Η συμφωνία υπεγράφη στην Ντόχα από την Α.Ε. τον Saad Sherida Al-Kaabi, υπουργό Ενεργειακών Υποθέσεων και πρόεδρο και CEO της QatarEnergy και τον Bruce Chinn, πρόεδρο και CEO της Chevron Phillips Chemical. Η συμφωνία περιλαμβάνει τη σύσταση ενός joint venture για το project με την QatarEnergy να κατέχει το 70% και τη CPChem το 30%.

Το συγκρότημα Ras Laffan Petrochemicals θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2026 και θα έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα 2,1 εκατ. τόνων αιθυλενίου, καθιστώντας το μεγαλύτερο στη Μέση Ανατολή και ένα εκ των μεγαλύτερων στον κόσμο.

Η Α.Ε. ο Saad Sherida Al-Kaabi δήλωσε: «Η συμφωνία σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη επένδυση της QatarEnergy στον πετροχημικό κλάδο του Κατάρ και την πρώτη άμεση επένδυση σε 12 χρόνια.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.