Αναβιώνουν τα τρένα στην Ευρώπη

Αναβιώνουν τα τρένα στην Ευρώπη

87
Αναβιώνουν τα τρένα στην Ευρώπη

Μια νέα σιδηροδρομική γραμμή υψηλών ταχυτήτων, που θα συνδέει το Παρίσι με τη Μαδρίτη, αναμένεται να εκκινήσει έως το τέλος του 2024.

Το φιλόδοξο project τρέχει η ιταλική κρατική σιδηροδρομική εταιρεία Trenitalia, θυγατρική της FS Italiane Group. Η Trenitalia σχεδιάζει να συνδέσει σιδηροδρομικώς τις δύο πόλεις με τα τρένα υψηλής ταχύτητας «Frecciarossa», τα οποία ήδη από τον Δεκέμβριο του 2021 συνδέουν Παρίσι και Μιλάνο και Λυών με Παρίσι, ενώ από τον Νοέμβριο του 2022 συνδέουν Βαρκελώνη, Σαραγόσα και Μαδρίτη.

Το όνομα «Frecciarossa» μεταφράζεται ως «κόκκινο βέλος», με τα σύγχρονα τρένα που φέρουν το όνομα να μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητες έως και 400 χλμ./ώρα. Επί του παρόντος, ένα ταξίδι με τρένο μεταξύ Παρισίου και Μιλάνου διαρκεί 9 ώρες και 40 λεπτά. Το «κόκκινο βέλος» μπορεί να πραγματοποιεί το εν λόγω ταξίδι σε επτά ώρες.

Πάντως, διαφαίνεται η τάση αναβίωσης της ταξιδιωτικής εμπειρίας με τρένα ανά την Ευρώπη, καθώς βελτιώνονται και ενισχύονται τα δίκτυα με νέα σύγχρονα τρένα, καθιστώντας τα ταξίδια φθηνότερα και πιο βιώσιμα. H Czech Railways ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα επαναφέρει την υπηρεσία μεταξύ Πράγας και Ζυρίχης μέσω Δρέσδης, Λειψίας, Φρανκφούρτης και Βασιλείας. H Nightjet αποκάλυψε τα σχέδιά της για μια νέα υπηρεσία μεταξύ Στουτγάρδης και Βενετίας, Βιέννης, Βουδαπέστης, Λιουμπλιάνας και Ζάγκρεμπ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.