H θέση της Δανίας για το ζήτημα της εκπαίδευσης των Φιλιππινέζων ναυτικών

H θέση της Δανίας για το ζήτημα της εκπαίδευσης των Φιλιππινέζων ναυτικών

126
H θέση της Δανίας για το ζήτημα της εκπαίδευσης των Φιλιππινέζων ναυτικών

H κυβέρνηση της Δανίας επανέλαβε την υποστήριξή της στις προσπάθειες της ναυτιλιακής βιομηχανίας των Φιλιππίνων να συμμορφωθεί με τα διεθνή πρότυπα που ορίζει η STCW.

Mε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Δανός πρέσβης Franz-Michael Mellbin ανέφερε ότι η χώρα του είναι ευχαριστημένη με τις επιδόσεις των Φιλιππινέζων ναυτικών, ενώ χαιρέτισε την πρόσφατη δέσμευση του προέδρου των Φιλιππίνων, Ferdinand Marcos Jr., για την αντιμετώπιση ζητημάτων μη συμμόρφωσης όπως αναγνωρίστηκαν από την EMSA.

Τόνισε επίσης ότι η αδυναμία συμμόρφωσης θα έχει αρνητικό αντίκτυπο για το σύνολο της ναυτιλιακής βιομηχανίας, όχι μόνο για τις Φιλιππίνες, καθώς η χώρα της Ασίας αποτελεί σημαντικό πυλώνα προσφοράς ναυτικών.

Πρόσφατο δημοσίευμα του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων ανέφερε ότι, ακολουθώντας έλεγχο της EMSA (European Maritime Safety Agency) σε ναυτικές ακαδημίες των Φιλιππίνων, τα πρότυπα εκπαίδευσης των Φιλιππινέζων ναυτικών σε πολλές περιπτώσεις κρίθηκαν υποδεέστερα του απαιτούμενου. Δεν είναι διόλου απίθανο, συνεπώς, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΕΕ) να αυστηροποιήσει τους κανόνες της ως προς την αναγνώριση διπλωμάτων και πτυχίων της συγκεκριμένης χώρας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.