LNG carriers: Υψηλές παραγγελίες και αισιοδοξία για το μέλλον

LNG carriers: Υψηλές παραγγελίες και αισιοδοξία για το μέλλον

136
LNG carriers: Υψηλές παραγγελίες και αισιοδοξία για το μέλλον

Σημαντική άνοδο έχουν καταγράψει οι αξίες των LNG carriers εντός του έτους, απότοκο της ανόδου των ναύλων, οι οποίοι άγγιξαν μέχρι και τα $466.000 ανά ημέρα. Η αγορά των LNG carriers βιώνει μια περίοδο ευφορίας, με τη ζήτηση να παραμένει ισχυρή, καθώς το εμπόριο φυσικού αερίου με προορισμό την Ευρώπη στρέφεται στα ύδατα.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τη VesselsValue, το κόστος ναυπήγησης ενός LNG carrier μεταφορικής ικανότητας 174.000 κ.μ. έχει καταγράψει άνοδο 26% σε ετήσια βάση και βρίσκεται άνω των $250 εκατ., ενώ ο αριθμός των παραγγελιών έχει καταγράψει άνοδο 78%, με περισσότερες από 160 παραγγελίες να έχουν λάβει χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η στροφή της Ευρώπης στις θαλάσσιες εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου έχει ενισχύσει τα τονομίλια στην αγορά, καθώς το φυσικό αέριο καταφθάνει στην Ευρώπη από αφετηρίες όπως οι ΗΠΑ. Το γεγονός αυτό έχει αυξήσει και τον χρόνο διάρκειας ενός ταξιδιού, μειώνοντας την προσφορά των πλοίων.

Επί του παρόντος, οι προοπτικές της αγοράς των LNG carriers φαντάζουν ιδιαίτερα θετικές, δεδομένου μάλιστα ότι τα περισσότερα από τα πλοία που έχουν παραγγελθεί θα παραδοθούν από το 2025 και έπειτα. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την αναδιάταξη των routes, προκαλεί αισιοδοξία για τη ναυλαγορά τα ερχόμενα έτη.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.