Η ασφάλιση πλοίων στα ρωσικά ύδατα προ νέων σκοπέλων

Η ασφάλιση πλοίων στα ρωσικά ύδατα προ νέων σκοπέλων

110
Η ασφάλιση πλοίων στα ρωσικά ύδατα προ νέων σκοπέλων

Στοπ στην ασφάλιση πλοίων για την κάλυψη του κινδύνου λόγω πολέμου κατά μήκος της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Λευκορωσίας βάζουν ασφαλιστικές εταιρείες, σε μια κίνηση που πηγάζει από σχετικές ανακοινώσεις πληθώρας αλληλασφαλιστικών οργανισμών και συνιστά τη νεότερη πρόκληση που αντιμετωπίζει η ναυτιλιακή κίνηση.

Ειδικότερα, δημοσίευμα του Reuters αναφέρει ότι η συγκεκριμένη απόφαση δεν αφορά μονάχα τη Μαύρη Θάλασσα, αλλά και ύδατα αρκετά μακριά από τις εχθροπραξίες, όπως τα ρωσικά ύδατα στην Άπω Ανατολή.

Για μερικές ημέρες, υπήρχε ανησυχία ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη θα επηρέαζε τις εισαγωγές LNG της Ιαπωνίας από το project Σαχαλίνη-2, από το οποίο η Ιαπωνία δεν αποχώρησε, παρά την τάση απομόνωσης της Ρωσίας, την οποία σε πληθώρα περιπτώσεων υποστήριξε έμπρακτα. Άλλωστε, η εξάρτηση της Ιαπωνίας από το LNG είναι γνωστή, με το ορυκτό καύσιμο να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην ενεργειακή εξίσωσή της.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters, οι ιαπωνικές εταιρείες ασφάλισης θα συνεχίσουν να καλύπτουν τα πλοία, από τους κινδύνους που ενέχουν λόγω του πολέμου στην Ανατολική Ευρώπη, στα ρωσικά ύδατα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.