Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Ανοίγει ο δρόμος για τη μεταβίβαση στον Γιώργο Προκοπίου

    1227
    Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Ανοίγει ο δρόμος για τη μεταβίβαση στον Γιώργο Προκοπίου

    Άνοιξε ο δρόμος για τη μεταβίβαση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στην «MILINA ENTERPRISES COMPANY LIMITED» του κ. Γιώργου Προκοπίου καθώς η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας δημοσίευσε σήμερα τις υπ΄ αριθμ. 2375 και 2376/2022 αποφάσεις της, με τις οποίες έκρινε ότι είναι αναρμόδιο το ΣτΕ να επιλύσει τη διένεξη που έχει ανακύψει μεταξύ του Δήμου Χαϊδαρίου και της «ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε.» (ΕΤΑΔ Α.Ε.) και αρμόδια είναι τα πολιτικά δικαστήρια.

    Ως εκ τούτου, με τις εν λόγω αποφάσεις κρίθηκε ότι η διαφορά που προέκυψε είναι ιδιωτικού δικαίου και δεν υπάγεται στην αρμοδιότητα του ΣτΕ. Με την 2375/2022 απόφαση το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε αίτηση ακυρώσεως του Δήμου Χαϊδαρίου κατά α) της από 4.6.2021 προκηρύξεως της ΕΤΑΔ ΑΕ για τη διενέργεια ανοικτού πλειοδοτικού διαγωνισμού με αντικείμενο την πώληση ακινήτου-τμήματος της μείζονος εκτάσεως των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στον ν. Αττικής και β) της Α.Π. 9015/7.7.2021 αποφάσεως του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΤΑΔ περί ανακηρύξεως οριστικού πλειοδότη, αφού έκρινε, με μειοψηφία ενός μέλους, ότι στερείται δικαιοδοσίας για την εκδίκασή της.

    Εδώ μπορείτε να διαβάσετε την απόφαση του ΣτΕ.

    Οι προσπάθειες αναβίωσης της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας της χώρας συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα τα Ναυπηγεία Ελευσίνας υποδέχτηκαν το πρώτο τους πλοίου για επισκευές, το Star Cleo της Star Bulk.

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.