Ναυπηγεία Ελευσίνας: Υποδοχή του πλοίου που «εγκαινιάζει» τη νέα εποχή

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Υποδοχή του πλοίου που «εγκαινιάζει» τη νέα εποχή

3202
Ναυπηγεία Ελευσίνας: Υποδοχή του πλοίου που «εγκαινιάζει» τη νέα εποχή

Παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, του επικεφαλής της εταιρείας Star Bulk κ. Πέτρου Παππά, του CEO της Onex κ. Πάνου Ξενοκώστα, του Δημάρχου Ελευσίνας κ. Αργύρη Οικονόμου και εκπροσώπων των εργαζομένων πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του πρώτου εμπορικού πλοίου που θα επισκευαστεί στα ναυπηγεία Ελευσίνας, ένα γεγονός που σηματοδοτεί αλλαγή σελίδας για την ελληνική ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία.

316420994_700979151340729_1392284564649020327_n

Ο κ. Πέτρος Παππάς, διαχειριστής της Star Bulk δήλωσε τα εξής: «Θα ήθελα να συγχαρώ τρεις ομάδες ανθρώπων. Πρώτον, την κυβέρνηση, και ειδικότερα τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Παπαθανάση διότι χωρίς την αμέριστη βοήθειά τους, το εγχείρημα αυτό δεν επρόκειτο ποτέ να ευοδωθεί. Δεύτερον, τον κ. Ξενοκώστα, ο οποίος αποφάσισε να επιστρέψει από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα έχοντας ένα όραμα, το οποίο ήταν πολύ δύσκολο να επιτευχθεί, όμως το κατάφερε εις διπλούν, πρώτα στη Σύρο και τώρα στην Ελευσίνα. Τρίτη ομάδα είναι οι εργαζόμενοι: δίχως τη συμβολή τους, τίποτα δεν μπορεί να επιτευχθεί και σαφώς αυτό ισχύει και για το μέλλον. Ήθελα να συγχαρώ και τις τρεις ομάδες ανθρώπων, διότι δίνουν τη δυνατότητα στην ελληνική πλοιοκτησία να επισκευάζει επιτέλους τα πλοία της στην Ελλάδα, συνεισφέροντας στην οικονομία της χώρας. Εύχομαι καλή επιτυχία στα ναυπηγεία Ελευσίνας. Θα είμαστε πάντα δίπλα σας».

26504407

Επιπλέον πρόσθεσε: «Ελπίζουμε να έχουμε πολλά περισσότερα πλοία στα ναυπηγεία Ελευσίνας στο μέλλον. Σύμφωνα με τους στόχους του κ. Ξενοκώστα, τα ναυπηγεία θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν έως και 300 πλοία ετησίως. Ελπίζω ένα μεγάλο ποσοστό από αυτά να είναι δικό μας. Είμαι συγκινημένος που βλέπω το εγχείρημα αυτό να προχωράει».

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Είμαστε εδώ σήμερα για να καλωσορίσουμε την σε χρόνο ρεκόρ έλευση του πρώτου εμπορικού πλοίου μετά από χρόνια στα ναυπηγεία Ελευσίνος για επισκευή αμέσως μετά τη κατάθεση στο αρμόδιο δικαστήριο του σχεδίου εξυγίανσης της εταιρείας Onex. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον κ. Πάνο Ξενοκώστα για την πρωτοβουλία του, τον κ. Πέτρο Παππά, ο οποίος εμπιστεύτηκε πλοίο του για να έρθει πρώτο στη νέα εποχή των ναυπηγείων Ελευσίνας και πάνω από όλα τους εργαζόμενους των ναυπηγείων».

Ο κ. Ξενοκώστας μεταξύ άλλων ανέφερε: «Οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Ελευσίνας ζήτησαν την αρωγή και συνδρομή μας για μια δοκιμαστική ενδιάμεση περίοδο λειτουργίας προς οικονομική στήριξη τους και άμεσες επιβαλλόμενες παρεμβάσεις σε κρίσιμες υποδομές απαξιωμένες για δεκαετίες». Ακόμη σημείωσε: «Η αρωγή της Πολιτείας, μέσω του κ. Γεωργιάδη ήταν καθοριστική. Ακόμη, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Έλληνες εφοπλιστές που έχουν αγκαλιάσει το εγχείρημά μας και ειδικά τον κ. Πέτρο Παππά, ο οποίος πρώτος εμπιστεύτηκε πλοίο του στα ναυπηγεία Ελευσίνας».

Το πλοίο που εγκαινιάζει τη νέα εποχή για τα ναυπηγεία Ελευσίνας ονομάζεται STAR CLEO και πρόκειται για ένα Supramax bulk carrier χωρητικότητας 56.582 dwt το οποίο ναυπηγήθηκε στην Κίνα το 2013, είναι νηολογημένο στις Νήσους Μάρσαλ ενώ νηογνώμονάς του είναι ο Bureau Veritas.

Φωτό: Ναυτικά Χρονικά

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.