Oι συνιστώσες για την αύξηση της τιμής σιδηρομεταλλεύματος

Oι συνιστώσες για την αύξηση της τιμής σιδηρομεταλλεύματος

87
Oι συνιστώσες για την αύξηση της τιμής σιδηρομεταλλεύματος

Ανοδικές τάσεις κατεγράφησαν στις τιμές βασικών ξηρών φορτίων την 1η Μαρτίου, εν μέσω επιμένουσας κρίσης στην Ανατολική Ευρώπη. Την ίδια ώρα, υπάρχουν σημάδια βελτίωσης αναφορικά με τη βιομηχανική δραστηριότητα της Κίνας. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληθώρα ειδησεογραφικών μέσων, μεταξύ άλλων το Reuters, σημειώθηκε αύξηση της αξίας των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης με επίκεντρο το σιδηρομετάλλευμα.

Η επάνοδος της αγοράς ξηρών φορτίων δεν περιορίστηκε μονάχα στο σιδηρομετάλλευμα. Πιο συγκεκριμένα, λοιπές σιδηρούχες ύλες κατέγραψαν ανοδική πορεία, απόρροια εκτιμήσεων περί επικείμενης αύξησης της παραγωγής από την Κίνα λίγο πριν την ετήσια συνεδρίαση του κορυφαίου νομοθετικού οργάνου της χώρας, στο πλαίσιο της οποίας θα ανακοινωθούν οι οικονομικοί στόχοι του έτους.

Σύμφωνα με δήλωση του Υπουργού Εμπορίου της Κίνας, Wang Wentao, η Κίνα καταγράφει αυξητικές τάσεις στην κατανάλωση τον τελευταίο μήνα και πρέπει να καταβάλλει τα μέγιστα προκειμένου να ανταποκριθεί στην υψηλή ζήτηση το τρέχον έτος.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.