«Βαπτίστηκε» ένα από τα πρώτα VLCCs κατανάλωσης και LNG

«Βαπτίστηκε» ένα από τα πρώτα VLCCs κατανάλωσης και LNG

297
«Βαπτίστηκε» ένα από τα πρώτα VLCCs κατανάλωσης και LNG

H AET, μία από τις μεγαλύτερες πλοιοκτήτριες και διαχειρίστριες εταιρείες πλοίων παγκοσμίως, πραγματοποίησε πρόσφατα την τελετή ονοματοδοσίας ενός νεότευκτου VLCC δεξαμενόπλοιου, το οποίο αποτελεί ένα από τα πρώτα πλοία της κατηγορίας του που καταναλώνει ως καύσιμο και LNG.

Το χωρητικότητας 300.000 dwt «Eagle Valence» ναυπηγήθηκε από τη Samsung Heavy Industries (SHI) στη Νότια Κορέα, ενώ αποτελεί το ένα από τα δύο VLCCs διπλού καυσίμου που κατασκευάζει η AET και τα οποία, βάσει συμφωνίας που υπεγράφη τον Απρίλιο του 2020, πρόκειται να ναυλωθούν για μεγάλο διάστημα από την Chartering and Shipping Services SA, θυγατρική της TotalEnergies SA. Το δεύτερο VLCC βρίσκεται υπό κατασκευή επίσης στο ναυπηγείο της SHI, με την παράδοσή του να είναι προγραμματισμένη για το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Η κατασκευή των δύο δεξαμενόπλοιων κατανάλωσης καυσίμου LNG αποτελεί ένδειξη μιας σημαντικής αλλαγής στον τομέα της θαλάσσιας μεταφοράς πετρελαίου, συμβάλλοντας παράλληλα στη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος της AET και υποστηρίζοντας τις φιλοδοξίες της εταιρείας για την εκπλήρωση των στόχων του ΙΜΟ για το 2030 όσον αφορά τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Η καινοτόμος τεχνολογία διπλού καυσίμου κατανάλωσης LNG, σε συνδυασμό με συσκευές εξοικονόμησης ενέργειας και άλλα καινοτόμα χαρακτηριστικά, κατατάσσουν τα εν λόγω πλοία στα φιλικότερα προς το περιβάλλον VLCCs που υπάρχουν σήμερα στην αγορά.

Φωτό: www.aet-tankers.com 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.