Οι ανησυχίες των Βρετανών ναυτικών επί τάπητος

Οι ανησυχίες των Βρετανών ναυτικών επί τάπητος

160
Οι ανησυχίες των Βρετανών ναυτικών επί τάπητος

H διεθνής ένωση Nautilus International, η οποία έχει την έδρα της στο Λονδίνο και εκπροσωπεί 20.000 εργαζομένους σε ναυτικά και ναυτιλιακά επαγγέλματα, με πρόσφατη ανακοίνωσή της καλωσορίζει την Kelly Tolhurst MP ως τη νέα υπουργό Ναυτιλίας του Ηνωμένου Βασιλείου και παράλληλα καλεί την κυβέρνηση να διασφαλίσει το μέλλον της ναυτιλιακής βιομηχανίας στη Βρετανία.

Μάλιστα η Nautilus International, με επιστολή της στη νέα υπουργό, ζήτησε συνάντηση μαζί της, προκειμένου να συζητηθούν οι προοπτικές του ναυτικού επαγγέλματος στη χώρα.

Παράλληλα η Ένωση ανέπτυξε μια διακήρυξη που σκοπό έχει να προτείνει τρόπους στην κυβέρνηση προκειμένου αυτή να ενισχύσει την απασχόληση στον κλάδο και να βελτιώσει την ασφάλεια εν πλω.

Κατά τη Nautilus, οι επενδύσεις στην εκπαίδευση αλλά και μια πληθώρα μέτρων που θα προασπίσουν τον Βρετανό ναυτικό θα πρέπει να βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης.

«Τα συμφέροντα της ναυτιλιακής βιομηχανίας του Ηνωμένου Βασιλείου συνεχίζουν να πλήττονται, παρά τις προσπάθειες της προηγούμενης κυβέρνησης για την ανάπτυξη στρατηγικού σχεδίου και μακροπρόθεσμου οράματος για τον κλάδο», ανέφερε ο γ.γ. της

Ένωσης, Mark Dickinson. Ο ίδιος φάνηκε, τέλος, ιδιαίτερα ανήσυχος για την αναγνώριση των πιστοποιητικών των Βρετανών ναυτικών μετά το Brexit

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.