Συνεργασίες για τη χρήση της αμμωνίας ως ναυτιλιακού καυσίμου

Συνεργασίες για τη χρήση της αμμωνίας ως ναυτιλιακού καυσίμου

303
Συνεργασίες για τη χρήση της αμμωνίας ως ναυτιλιακού καυσίμου

Οι εταιρείες MISC Berhad, Samsung Heavy Industries (SHI), MAN Energy Solutions και ο νηογνώμονας Lloyd’s Register ανακοίνωσαν ότι θα συνεργαστούν σε ένα κοινό αναπτυξιακό έργο (JDP) με στόχο την ανάπτυξη ενός δεξαμενόπλοιου που θα χρησιμοποιεί ως καύσιμο αμμωνία, ενισχύοντας έτσι την προσπάθεια για την απανθρακοποίηση της ναυτιλίας.

Η συγκεκριμένη συνεργασία προέκυψε από την κοινή πεποίθηση των εταίρων ότι η ναυτιλιακή βιομηχανία έχει ανάγκη από μια ηγεσία καθώς και από περισσότερες συνεργασίες προκειμένου να καλυφθούν οι στόχοι του ΙΜΟ για το 2050 που αφορούν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου (GHG). Η επίτευξη των στόχων του ΙΜΟ, καθιστά απαραίτητη την ανάπτυξη ποντοπόρων πλοίων μηδενικών εκπομπών, τα οποία θα πρέπει να έχουν μπει σε εμπορική λειτουργία μέχρι το έτος 2030.

Η αμμωνία αποτελεί μόλις έναν από τους πιθανούς δρόμους προς την ανάπτυξη πλοίων μηδενικών εκπομπών άνθρακα. Οι εταίροι αναγνωρίζουν ότι ο ναυτιλιακός κλάδος θα πρέπει να διερευνήσει και άλλες λύσεις για την απεξάρτησή του από τον άνθρακα και ελπίζουν ότι η συνεργασία τους θα ωθήσει και άλλα μέλη της ναυτιλιακής βιομηχανίας να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την αντιμετώπιση αυτής της παγκόσμιας πρόκλησης.

Φωτό: Sergio Souza/Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.