Σημαντική αύξηση εσόδων για την OOCL

Σημαντική αύξηση εσόδων για την OOCL

80
Σημαντική αύξηση εσόδων για την OOCL

Η OOCL, θυγατρική εταιρεία της COSCO, κατέγραψε αύξηση της τάξης του 3,2% στο μεταφορικό της έργο το πρώτο εξάμηνο του 2019 αγγίζοντας τα 3,374,412 TEUs. Συγχρόνως αύξηση κατά 6,5% σημειώθηκε στα έσοδα της εταιρείας φτάνοντας τα $3 δις.

Την ίδια περίοδο η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε στα υπερατλαντικά δρομολόγια της OOCL, τα οποία αντιπροσωπεύουν μόλις το 7% των συνολικών της μεταφορών.  Συγκεκριμένα το μεταφορικό έργο της OOCL στην εν λόγω εμπορική διαδρομή σημείωσε άνοδο της τάξης του 14,9% αγγίζοντας τα 240.294 TEUs, ενώ αύξηση της τάξης του 20,1% σημειώθηκε στα έσοδα για τους πρώτους έξι μήνες του έτους ($294,8 εκατ.).

Άνοδος κατά 2,6% καταγράφηκε στις ενδοασιατικές μεταφορές της OOCL και στις διαδρομές μεταξύ Ασίας και Αυστραλίας, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 44% των συνολικών μεταφορών της OOCL, ενώ αύξηση της τάξης του 5,8% σημειώθηκε στην διαδρομή του Ειρηνικού, η οποία αποτελεί και την δεύτερη μεγαλύτερη διαδρομή της OOCL.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι με εξαίρεση την Hapag Lloyd, την COSCO (συμπεριλαμβανομένης της OOCL) και την Evergreen οι οικονομικές επιδόσεις των εταιρειών μεταφοράς containers παγκοσμίως δεν ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικές το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Να σημειωθεί ότι την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι η OOCL «πέρασε» στα χέρια της COSCO, ενώ μέσα από την εν λόγω εξαγορά έχει δημιουργηθεί η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, η οποία διαθέτει στόλο περίπου 400 πλοίων, συνολικής χωρητικότητας 2,9 εκατ. TEUs.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.