Ψήφος εμπιστοσύνης της Sovcomflot στην ABB

Ψήφος εμπιστοσύνης της Sovcomflot στην ABB

153
Ψήφος εμπιστοσύνης της Sovcomflot στην ABB

Η ABB έλαβε μια παραγγελία από τη ρωσική ναυτιλιακή εταιρεία Sovcomflot προκειμένου να εξοπλίσει τα πλοία του στόλου της που επιχειρούν σε αρκτικές περιοχές με συστήματα τηλεδιάγνωσης. Βάσει της σύμβασης, έντεκα πλοία της Sovcomflot τα οποία επιχειρούν στην Αρκτική και στις θαλάσσιες περιοχές της ανατολικής Ρωσίας, θα έχουν στη διάθεσή τους τις υπηρεσίες απομακρυσμένης υποστήριξης της ABB όλο το εικοσιτετράωρο.

Το ABB Ability Marine Remote Diagnostic Systems (RDS) χρησιμοποιεί ένα λογισμικό παρακολούθησης που βασίζεται σε αισθητήρες, το οποίο ενσωματώνεται πλήρως με τα συστήματα ανάλυσης που βρίσκονται στη στεριά. Το RDS επιτρέπει στους μηχανικούς να συνδέονται ψηφιακά και να επιλύουν τα προβλήματα από απόσταση, μειώνοντας τις επισκέψεις στα πλοία κατά 30%.

Η ABB ανέφερε ότι τα πλοία της Sovcomflot θα είναι μεταξύ των περισσότερων από 1.000 πλοίων που συνδέονται με τα ABB Ability Collaborative Operation Centers σε όλο τον κόσμο. Οι ειδικοί που βρίσκονται στα εν λόγω κέντρα θα παρακολουθούν τα συστήματα των πλοίων, θα συντονίζουν τη διαδικασία της εξ αποστάσεως διάγνωσης και θα παρέχουν υπηρεσίες προληπτικής συντήρησης.

Φωτό: sovcomflot.ru

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.