Χάος στο αεροδρόμιο Heathrow

Χάος στο αεροδρόμιο Heathrow

430
Χάος στο αεροδρόμιο Heathrow

Τουλάχιστον 117 πτήσεις της British Airways ακυρώθηκαν σήμερα στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου, ενώ 200 πτήσεις έχουν ήδη καθυστερήσει πάνω από μία ώρα. Όλες οι πτήσεις της ΒΑ σήμερα από τα αεροδρόμια του Λονδίνου έχουν επηρεαστεί με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα και στις πτήσεις της εταιρείας προς Βρετανία. Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε ωστόσο σε ανακοίνωσή της ότι το πρόβλημα δεν αφορά το παγκόσμιο δίκτυό της αλλά δύο χωριστά συστήματα – το ένα σχετίζεται με το online check in, και το άλλο με το ηλεκτρονικό σύστημα αναχωρήσεων των πτήσεων από το Λονδίνο. Η BA δήλωσε ότι επανέρχεται για σήμερα σε χειροκίνητα συστήματα για check-in στα αεροδρόμια και ζήτησε συγγνώμη στους 15.000 ταξιδιώτες  για την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί. Όλες οι πτήσεις κοντινών αποστάσεων της ΒΑ ήδη ακυρώθηκαν ενώ ακυρώθηκαν και αρκετές ακόμα προς ευρωπαϊκούς προορισμούς όπως οι πτήσεις προς Αθήνα και Λάρνακα. Η British Airways έχει υποστεί και κατά το πρόσφατο παρελθόν σοβαρά προβλήματα στα ηλεκτρονικά της συστήματα. Το 2017 κατά τη διάρκεια ενός και μόνο Σαββατοκύριακου ταλαιπωρήθηκαν τουλάχιστον 75.000 επιβάτες από ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων στα αεροδρόμια Gatwick και το Heathrow.

Η British Airways αντιμετωπίζει ήδη αρκετά προβλήματα αφού έχει ήδη εξαγγελθεί και η επικείμενη απεργία από τους πιλότους της. Σε μια πρόσφατη ψηφοφορία της ένωσης των πιλότων BALPA σχετικά με τις συλλογικές συμβάσεις για την επόμενη τριετία, το 93% των 4.000 πιλότων της αεροπορικής εταιρείας ψήφισης υπέρ της απεργιακής κινητοποίησης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.