Το ΕΛΙΝΤ βραβεύει τη HELMEPA

Το ΕΛΙΝΤ βραβεύει τη HELMEPA

85
Το ΕΛΙΝΤ βραβεύει τη HELMEPA

Την 4η και 5η Δεκεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου, η 12η  Ετήσια Συνάντηση Ναυτικής Τεχνολογίας του ΕΛ.Ι.Ν.Τ – Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Τεχνολογίας, με τίτλο: “Marine Technology in 2020: Smarter & Greener”. Το 2ήμερο συνέδριο εστίασε στις προκλήσεις αλλά και τις τάσεις που θα σηματοδοτήσουν το μέλλον της παγκόσμιας ναυτιλίας μετά το 2020.

Οι παρουσιάσεις αφορούσαν θέματα σχετικά με την ασφάλεια των αυτόνομων πλοίων και συστήματα και τρόπους βελτίωσης του πλοίου, που το καθιστούν φιλικότερο προς το περιβάλλον και πιο βιώσιμο επιχειρηματικά. Στα κύρια συμπεράσματα του συνεδρίου αναδείχθηκε η ανάγκη επένδυσης στην εκπαίδευση ώστε να διευκολυνθεί η μετάβαση στις νέες τεχνολογίες και η εφαρμογή των νέων κανονισμών αλλά και ο προβληματισμός για το κατά πόσον η νέα αυστηρή νομοθεσία μπορεί να επηρεάσει την αποδοτικότητα του πλοίου.

ELINT Award 2

Το βράδυ της 5ης  Δεκεμβρίου 2018, στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, απονεμήθηκε στην Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος – HELMEPA το Βραβείο ΕΛ.Ι.Ν.Τ 2018 για τη συμβολή της στην καλλιέργεια και την προαγωγή της περιβαλλοντικής συνείδησης της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας.

Το Βραβείο παρέλαβε ο Πρόεδρος της HELMEPA Δρ. Γιώργος Γράτσος, ο οποίος τόνισε πως η ένωση θα συνεχίσει την προσπάθεια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης τόσο των ναυτιλλόμενων όσο και της νέας γενιάς στη χώρα μας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.