Η Βαρκελώνη ψηφίζει υπέρ μιας μεσογειακής ECA

Η Βαρκελώνη ψηφίζει υπέρ μιας μεσογειακής ECA

123
Η Βαρκελώνη ψηφίζει υπέρ μιας μεσογειακής ECA

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Βαρκελώνης υποστηρίζει την ανάγκη προς την καθιέρωση μιας μεσογειακής Περιοχής Ελέγχου Εκπομπών (Mediterranean ECA), προκειμένου να μειωθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της ναυτιλίας, ζητώντας την στήριξη της σημερινής ισπανικής κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα το Δημοτικό Συμβούλιο της Βαρκελώνης συνηγορεί στην πρόταση μη κερδοσκοπικών και περιβαλλοντικών οργανισμών της Ισπανίας προς την καθιέρωση μίας ειδικής περιοχής ελέγχου εκπομπών καυσαερίων στο δυτικό τμήμα της Μεσογείου, προκειμένου να προστατευθεί η θαλάσσια βιοποικιλότητα αλλά και η υγεία των κατοίκων των συγκεκριμένων περιοχών.

Από μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και άλλων χωρών, όπως της Γαλλίας, υπάρχει η σύμφωνη γνώμη προκειμένου να καθιερωθεί μία μεσογειακή ECA, ωστόσο όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής της Βαρκελώνης, σθεναρή αντίσταση ως προς αυτό είχε προβάλει η προηγούμενη κυβέρνηση της Ισπανίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.