Μάχη δισεκατομμυρίων για Μαρκ Ζούκερμπεργκ και Τζεφ Μπέζος

Μάχη δισεκατομμυρίων για Μαρκ Ζούκερμπεργκ και Τζεφ Μπέζος

620
Μάχη δισεκατομμυρίων για Μαρκ Ζούκερμπεργκ και Τζεφ Μπέζος

Τα πάνω κάτω φέρνουν οι πρόσφατες εξελίξεις στις αμερικανικές κεφαλαιαγορές στην κεφαλαιοποίηση μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία Meta, στο πηδάλιο της οποίας βρίσκεται ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, απώλεσε $200 δισ. από την κεφαλαιοποίησή της, καταγράφοντας ρεκόρ ημερήσιας απώλειας σε όρους κεφαλαιοποίησης για αμερικανική εταιρεία. Ειδικότερα, η μετοχή της Meta σημείωσε απώλεια 26%, οδηγώντας σε σημαντική μείωση του net worth του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, το οποίο πλέον έχει διαμορφωθεί στα $85 δισ., όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο το Forbes. Σε συνέχεια της αστρονομικής ημερήσιας πτώσης, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έχασε τη θέση του ανάμεσα στους δέκα πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη.

Την ίδια ώρα, η κεφαλαιοποίηση της Amazon βρίσκεται σε τροχιά εκτόξευσης, απόρροια της ισχυρής κερδοφορίας της, η οποία αναμένεται να προσθέσει $20 δισ. στο net worth του Τζεφ Μπέζος. Σημειώνεται ότι το net worth του Τζεφ Μπέζος κατέγραψε αύξηση 57% το 2021, καθώς διαμορφώθηκε στα $177 δισ.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι την κορυφαία ημερήσια απώλεια σε net worth παγκοσμίως έχει σημειώσει ο Έλον Μασκ, ο οποίος τον Νοέμβριο του 2021 έχασε $35 δισ. λόγω των ανακατατάξεων στις κεφαλαιαγορές. Επί του παρόντος, ο επικεφαλής της Tesla αποτελεί τον πλουσιότερο άνθρωπο στον πλανήτη.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.