Η Nordea Bank πάει κόντρα στο ρεύμα

Η Nordea Bank πάει κόντρα στο ρεύμα

102
Η Nordea Bank πάει κόντρα στο ρεύμα

Σε πείσμα των καιρών που θέλουν ολοένα και περισσότερες ευρωπαϊκές τράπεζες να μειώνουν την έκθεσή τους στην ναυτιλιακή βιομηχανία, η Nordea Bank στοχεύει να ενισχύσει το ναυτιλιακό της χαρτοφυλάκιο στην βιομηχανία του LNG, όπως αναφέρει το Reuters.

Η στροφή της Κίνας σε καθαρότερες μορφές ενέργειας προκειμένου να μειώσει την ατμοσφαιρική ρύπανση, πυροδοτεί την ζήτηση για πλοία που μεταφέρουν LNG. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Geir Atle Lerkerod, Head of Shipping της Nordea Bank στην Σκανδιναβία, τόνισε ότι η τράπεζα επιθυμεί να επεκτείνει το ναυτιλιακό της χαρτοφυλάκιο και η αγορά του LNG φαντάζει ιδανική δεδομένου της αυξημένης ζήτησης για πλοία που το μεταφέρουν.

Παράλληλα στο πλαίσιο εκδήλωσης, η οποία διοργανώθηκε από την Nordea Bank και έλαβε χώρα στο Λονδίνο, αναλυτές ανέφεραν ότι οι προοπτικές για την εν λόγω αγορά είναι θετικές για τα επόμενα δύο χρόνια, ωστόσο οι αυξημένες παραγγελίες LNG πλοίων θα μπορούσε να δράσει κατασταλτικά.

Να σημειωθεί τέλος ότι το ναυτιλιακό χαρτοφυλάκιο της Nordea Bank κινείται στα $10,2 δις, εκ των οποίων το 15% αφορά δάνεια στον κλάδο του LNG.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.