Νέο επιβατηγό πλοίο μηδενικών εκπομπών για την περιοχή του Όσλο

Νέο επιβατηγό πλοίο μηδενικών εκπομπών για την περιοχή του Όσλο

197
Νέο επιβατηγό πλοίο μηδενικών εκπομπών για την περιοχή του Όσλο

Η εταιρεία The Fjords DA ανακοίνωσε πως ένα τρίτο ηλεκτρικό επιβατηγό πλοίο, το Legacy of The Fjords βρίσκεται υπό ναυπήγηση στο ναυπηγείο Brødrene Aa.

Το μήκους 42 μέτρων τύπου καταμαράν πλοίο το οποίο έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 400 επιβάτες, είναι κατασκευασμένο από σύνθετα υλικά  και μοιράζεται τον ίδιο σχεδιασμό με τα αδελφά του πλοία Vision of The Fjords και Future of The Fjords, τα οποία πλέουν μεταξύ των χωριών Flåm και Gudvangen. Το Legacy of The Fjords σηματοδοτεί τη μετακίνηση της πλοιοκτήτριας εταιρείας προς μια εντελώς νέα περιοχή λειτουργίας, την πρωτεύουσα της Νορβηγίας, το Όσλο.

Το πλοίο θα χρησιμοποιεί ένα ειδικά κατασκευασμένο Power Dock που θα του επιτρέπει να ξαναγεμίζει το χωρητικότητας 2,4MWh σύστημα μπαταριών του σε 20 λεπτά. Το Power Dock συγκεντρώνει ενέργεια από το τοπικό δίκτυο καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας αποφεύγοντας έτσι τις μη βιώσιμες, δαπανηρές υπερτάσεις, ενώ παράλληλα αποθηκεύει αναλώσιμα, καύσιμα και απορρίμματα για συλλογή.

Το Legacy of The Fjords αναμένεται να ξεκινήσει να πλέει στο αστικό περιβάλλον του ‘Οσλο από τον Ιούλιο του 2019.

Φωτό: braa.no

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.