Η Κίνα επενδύει σε νέες «συνδέσεις» με το Λίβανο  

Η Κίνα επενδύει σε νέες «συνδέσεις» με το Λίβανο  

127
Η Κίνα επενδύει σε νέες «συνδέσεις» με το Λίβανο   

Μία νέα τακτική γραμμή δημιουργήθηκε μεταξύ της Κίνας και του Λιβάνου. Η συγκεκριμένη γραμμή εξυπηρετείται από το containership «CMA CGM Congo», χωρητικότητας 115.682 τόνων και συνδέει την Κίνα με το λιμάνι της Τρίπολης, του δεύτερου μεγαλύτερου λιμένα του Λιβάνου.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι μετά τις εργασίες που είχαν πραγματοποιηθεί από την China Harbor Engineering Company για την επέκταση του λιμένα της Τρίπολης, ο λιβανέζικος λιμένας έχει πλέον τη δυνατότητα να δέχεται πλοία μεγάλης χωρητικότητας, με μήκος έως 300 και πλάτος έως 50 μ.

Μέσα από την δημιουργία της εν λόγω τακτικής γραμμής εκτιμάται ότι οι εμπορικές ροές από την Κίνα με προορισμό το λιμένα της Τρίπολης θα διπλασιαστούν.

Ο λιμένας της Τρίπολης βρίσκεται 80 χλμ. μακρυά από την Βηρυτό, την πρωτεύουσα του Λιβάνου και περίπου 30 χλμ. από τα σύνορα του Λιβάνου με την Συρία.

Η αναβάθμιση του λιβανέζικου λιμένα αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη τόσο του Λιβάνου όσο και της γειτονικής Συρίας, ιδίως μετά την λήξη του εμφυλίου πολέμου στην τελευταία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.