Ο ΦΠΑ «σηκώνει» θύελλες στο γιώτινγκ

Ο ΦΠΑ «σηκώνει» θύελλες στο γιώτινγκ

256
Ο ΦΠΑ «σηκώνει» θύελλες στο γιώτινγκ

Τριγμούς στον θαλάσσιο τουρισμό φαίνεται πως δημιουργεί η νέα ΚΥΑ των υπουργείων Οικονομικών και Ναυτιλίας (ΚΥΑ – ΦΕΚ 442004/10/2018) η οποία προβλέπει ΦΠΑ 24% στην αγορά, στην ναυπήγηση και στις παρεχόμενες υπηρεσίες των επαγγελματικών τουριστικών σκαφών.

Πιο συγκεκριμένα μετά τη συνάντηση του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος, της Ένωσης Πλοιοκτητών Επαγγελματικών Σκαφών Τουρισμού και του Ελληνικού Συνδέσμου Θαλάσσιου Τουρισμού, οι παραπάνω φορείς διαμήνυσαν ότι η εν λόγω απόφαση θα είναι επιζήμια για το μέλλον του θαλάσσιου τουρισμού και θα επηρεάσει ιδιαίτερα την βιομηχανία των σκαφών αναψυχής.

Παράλληλα, σημειώνουν ότι η εφαρμογή της απόφασης αυτής θα επιβραδύνει τον ναυπηγοκατασκευαστικό κλάδο, θα περικόψει θέσεις εργασίας καθώς επίσης θα μειώσει και τα έσοδα από ξένο συνάλλαγμα ενώ τα σκάφη θα στραφούν σε άλλες σημαίες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.