Νέα συσκευή εντοπισμού θέσης βελτιώνει τη δυνατότητα λήψης και αποστολής δεδομένων από...

Νέα συσκευή εντοπισμού θέσης βελτιώνει τη δυνατότητα λήψης και αποστολής δεδομένων από τα πλοία

207
Νέα συσκευή εντοπισμού θέσης βελτιώνει τη δυνατότητα λήψης και αποστολής δεδομένων από τα πλοία

Η εταιρεία Polaris Electronics A/S, η οποία έχει έδρα το Aalborg της Δανίας παρουσίασε πρόσφατα μία νέα προηγμένη συσκευή εντοπισμού θέσης σε πραγματικό χρόνο, η οποία φέρει το όνομα SIRIUS One και έχει αρκετά πλεονεκτήματα από άποψη αξιοπιστίας και τιμής σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές της.
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Klavs Torp, κατά την παρουσίαση της νέας συσκευής ανέφερε ότι για την ανάπτυξη του SIRIUS One η εταιρεία του αξιοποίησε την πολύτιμη εμπειρία των πελατών της εδώ και χρόνια. Και επιπλέον τόνισε ότι το ερευνητικό δυναμικό της εταιρείας είχε θέσει ως στόχο να προσαρμόσει τη συσκευή στο απαιτητικό περιβάλλον της ναυτιλίας, καθιστώντας την αξιόπιστη, ευέλικτη και αποδοτική.
Μία από τις βασικές επιδιώξεις ως προς την ανάπτυξη του SIRIUS One ήταν η αποφυγή διακοπών στην επικοινωνία, που για τα πλοία αυτό σημαίνει μεγάλο κόστος σε χρόνο και χρήμα. Για να αποφευχθεί αυτός ο κίνδυνος το SIRIUS One έχει εξοπλιστεί με εσωτερική μπαταρία, οπότε πάντα υπάρχει η ασφάλεια της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Ταυτόχρονα, το SIRIUS One επικοινωνεί με την εταιρεία τηλεπικοινωνιακών και δορυφορικών υπηρεσιών Iridium SSC, η οποία με τους δορυφόρους της να κινούνται συνεχώς γύρω από την γη έχει διαμορφώσει ένα σύστημα δορυφορικής παρακολούθησης που καλύπτει ολόκληρο τον πλανήτη χωρίς «τρύπες», ενώ παράλληλα παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία και στις συσκευές εντοπισμού θέσης που βρίσκονται εγκατεστημένες σε πλοία.
Ένα άλλο βασικό χαρακτηριστικό του SIRIUS One είναι ότι η συγκεκριμένη συσκευή παρέχει την δυνατότητα αποστολής και λήψης δεδομένων από τα πλοία με πολύ μικρότερο κόστος από ότι γίνεται σήμερα με τα υπάρχοντα συστήματα.
Αξίζει, επίσης, να αναφερθεί ότι μέσω της συσκευής SIRIUS One το σήμα από τους δορυφόρους Iridium λαμβάνεται και από ένα έξυπνο τηλέφωνο (smartphone), έτσι που η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λήψη και αποστολή γραπτών μηνυμάτων. Με αυτόν τον τρόπο η συσκευή SIRIUS One παρέχει σε ολόκληρο το πλήρωμα ένα σημαντικό πλεονέκτημα, καθώς πλέον δεν υπάρχει η ανάγκη σύνδεσης με ένα σταθερό τερματικό κάθε φορά που χρειάζεται να επικοινωνήσει ένα μέλος του πληρώματος με τον έξω κόσμο.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ PHOTO PA/ESA/ESA HANDOUT

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.