Πυρηνικά υποβρύχια και ενεργειακή ασφάλεια: Οι δεσμεύσεις της Ντάουνινγκ Στριτ

Πυρηνικά υποβρύχια και ενεργειακή ασφάλεια: Οι δεσμεύσεις της Ντάουνινγκ Στριτ

67
Πυρηνικά υποβρύχια και ενεργειακή ασφάλεια: Οι δεσμεύσεις της Ντάουνινγκ Στριτ

H κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα διοχετεύσει εκατοντάδες εκατομμύρια στερλίνες για την ανάπτυξη της πυρηνικής ενέργειας και συναφών υποδομών.

Η κυβέρνηση θα επενδύσει £353 εκατ. για την ανάπτυξη δεξιοτήτων στον αμυντικό τομέα έως το 2030. Άλλα £200 εκατ. θα επενδυθούν στο Barrow-in-Furness, την πόλη στη βορειοδυτική Αγγλία που φιλοξενεί το πρόγραμμα πυρηνικών υποβρυχίων του Ηνωμένου Βασιλείου, για την αναγέννηση της περιοχής τα επόμενα δέκα χρόνια.

Η Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε επίσης πρόσθετες ιδιωτικές επενδύσεις ύψους £400 εκατ. για τη δημιουργία περισσότερων από 8.000 ευκαιριών επαγγελματικής σταδιοδρομίας και για την κάλυψη των 40.000 νέων θέσεων εργασίας που χρειάζεται ο κλάδος. Επιχειρήσεις όπως η BAE Systems, η Rolls-Royce Plc, η Babcock International Group και η Electricite de France SA υποστηρίζουν τα εν λόγω σχέδια.

Το Ηνωμένο Βασίλειο συγκαταλέγεται στον μακρύ κατάλογο των χωρών που επιδιώκουν να ενισχύσουν τις αμυντικές ικανότητες και την ενεργειακή ασφάλεια εν μέσω κλιμακούμενων γεωπολιτικών εντάσεων λόγω των πολέμων στην Ουκρανία και στη Γάζα. Ο υπουργός Οικονομικών, Τζέρεμι Χαντ, είχε δηλώσει προηγουμένως ότι οι αμυντικές δαπάνες πρέπει να αυξηθούν με την προϋπόθεση ότι είναι προσιτές.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.