Αλλαγή σελίδας για τις συμφωνίες διαχείρισης πλοίων

Αλλαγή σελίδας για τις συμφωνίες διαχείρισης πλοίων

115
Αλλαγή σελίδας για τις συμφωνίες διαχείρισης πλοίων

Η επικαιροποιημένη εκδοχή της SHIPMAN, της ευρέως χρησιμοποιούμενης συμφωνίας διαχείρισης πλοίων της BIMCO, εγκρίθηκε από την Επιτροπή Εγγράφων κατά τη συνεδρίασή της στις 22 Μαρτίου στο Αμβούργο, μετά από διετή διαδικασία αναθεώρησης, στην οποία συμμετείχαν πλοιοκτήτες, διαχειριστές, P&I Clubs, ασφαλιστές και νομικοί εμπειρογνώμονες.

Η συμφωνία, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει τη διαχείριση του πληρώματος, την τεχνική και εμπορική διαχείριση, καθώς και τις ασφαλιστικές ρυθμίσεις σε σχέση με ένα πλοίο, επικαιροποιήθηκε για τελευταία φορά το 2009. Η νέα έκδοση αντικατοπτρίζει σημαντικές ενημερώσεις στις πρακτικές διαχείρισης πλοίων και περιλαμβάνει ορισμένες τυποποιημένες ρήτρες, μειώνοντας την ανάγκη των χρηστών να προσθέτουν περαιτέρω ρήτρες στη συμφωνία.

Μεταξύ των θεμάτων που εξετάζονται στη SHIPMAN 2024 είναι απαιτήσεις σχετικά με τα συστήματα εμπορίας εκπομπών, τις κυρώσεις, την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και την καταπολέμηση της διαφθοράς. Η συμφωνία αντικατοπτρίζει επίσης το δικαίωμα των διαχειριστών στη χρήση των θυγατρικών εταιρειών, τα έξοδα και τις αμοιβές πριν από την παράδοση, και διευθετεί λεπτομέρειες αναφορικά με την πρόσβαση και την κυριότητα των δεδομένων του πλοίου.

«Η SHIPMAN 2024 αντικατοπτρίζει τις γεωπολιτικές εξελίξεις, τις διεθνείς κανονιστικές πτυχές και τις αναγκαίες επικαιροποιήσεις στις καθημερινές εργασίες διαχείρισης πλοίων που αναθέτουν οι πλοιοκτήτες στους διαχειριστές», σημειώνει ο Ajay Hazari της Anglo-Eastern Ship Management.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.