Σε εξέλιξη το ναυπηγικό πρόγραμμα της Almi Marine

Σε εξέλιξη το ναυπηγικό πρόγραμμα της Almi Marine

304
Σε εξέλιξη το ναυπηγικό πρόγραμμα της Almi Marine

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το ναυπηγικό πρόγραμμα της Almi Marine.

Συγκεκριμένα, το Hull no DE140, το πρώτο από μια σειρά eco ultramaxes χωρητικότητας 64.000 dwt που θα παραλάβει η εταιρεία, ολοκλήρωσε τις θαλάσσιες δοκιμές του. Το πλοίο θα λάβει την ονομασία ”Spike” με την Almi Marine να αναμένει την παράδοσή του εντός Απριλίου.  Την ίδια ώρα, καθελκύστηκε το DE141, ενώ κατασκευάζεται επίσης και το τρίτο πλοίο DE144.

Tα πλοία κατασκευάζονται στο ναυπηγείο Dalian Cosco Shipping KHI Engineering Co. Ltd. (DACKS) και είναι από τα πρώτα πλοία που πληρούν τις προδιαγραφές EEDI 3 του IMO, αναφορικά με τη βελτιστοποίηση σε επίπεδο ενεργειακής αποδοτικότητας.

H Almi Marine έχει προσθέσει σε μία ήδη υψηλού επιπέδου προδιαγραφή, extras όπως ενισχυμένο Tank Top για 2 x 25Τ Steel Coils, CO2 σύστημα για τα κύτη, Fresh Central Cooling System, φωτισμό LED και πολλά άλλα συστήματα βελτίωσης του περιβαλλοντολογικού αποτυπώματος των πλοίων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.