«Γάμος» της CMA CGM με νεοσύστατη liner εταιρεία της Σαουδικής Αραβίας

    64
    «Γάμος» της CMA CGM με νεοσύστατη liner εταιρεία της Σαουδικής Αραβίας

    Από τον Απρίλιο του 2024, η CMA CGM εκκινεί την υπηρεσία NRX (North Red Sea Express), η οποία θα συνδέει το λιμάνι της Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας με το NEOM, τα λιμάνια της Βόρειας Ερυθράς Θάλασσας Sokhna στην Αίγυπτο, Άκαμπα στην Ιορδανία και Yanbu στη Σαουδική Αραβία, επεκτείνοντας τις δυνατότητες εφοδιασμού στη Βόρεια Ερυθρά Θάλασσα και ενισχύοντας την αυξανόμενη στρατηγική θέση της Σαουδικής Αραβίας ως παγκόσμιου κόμβου εφοδιασμού.

    Η υπηρεσία αυτή θα λειτουργεί σε συνεργασία με τη νεοσύστατη liner εταιρεία Folk Maritime της Σαουδικής Αραβίας. Η εβδομαδιαία υπηρεσία θα παρέχει δύο πλοία που θα εξυπηρετούν τη μεταφόρτωση φορτίων τόσο από τον τερματικό σταθμό Red Sea Gate Terminal (RSGT) όσο και από τον τερματικό σταθμό DPW Jeddah. Στόχος της είναι να διευκολύνει τις αυξανόμενες ανάγκες του εμπορίου της περιοχής, ενώ ταυτόχρονα θα διασφαλίζει την ομαλή διακίνηση του φορτίου και την απρόσκοπτη παράδοση σε τοπικούς οργανισμούς.

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.