Νέες κατευθυντήριες γραμμές για τη μεταφορά οχημάτων με πλοία

Νέες κατευθυντήριες γραμμές για τη μεταφορά οχημάτων με πλοία

134
Νέες κατευθυντήριες γραμμές για τη μεταφορά οχημάτων με πλοία

Το Vehicle Carrier Safety Forum (VCSF) δημοσίευσε τις πρώτες κατευθυντήριες γραμμές ορθής πρακτικής του κλάδου με τίτλο «Common Guidance on the loading and presentation of vehicles». Οι εν λόγω κατευθυντήριες γραμμές αποσκοπούν στη μείωση των κινδύνων που συνδέονται με τη μεταφορά ασυνόδευτων οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων, και στην προώθηση της ασφάλειας των εργαζομένων στους τερματικούς σταθμούς και στα πλοία και της προστασίας της περιουσίας, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του πλοίου.

Το VCSF είναι μια κοινοπραξία διαχειριστριών εταιρειών, ασφαλιστών και άλλων εμπειρογνωμόνων του κλάδου και ο ρόλος της είναι η προώθηση της ασφάλειας στα πλοία που έχουν σχεδιαστεί για τη μεταφορά οχημάτων. Οι κατευθυντήριες γραμμές υποστηρίζονται από το International Group of P&I Clubs, το International Chamber of Shipping και το TT Club. Παράλληλα, προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με ειδικές διαδικασίες από μεμονωμένους κατασκευαστές οχημάτων, φορτωτές, τερματικούς σταθμούς ή μεταφορείς όσον αφορά πληροφορίες όπως η αντιμετώπιση κάποιας έκτακτης ανάγκης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.