Το συνθετικό φυσικό αέριο, «συστατικό» της ενεργειακής μετάβασης

Το συνθετικό φυσικό αέριο, «συστατικό» της ενεργειακής μετάβασης

57
Το συνθετικό φυσικό αέριο, «συστατικό» της ενεργειακής μετάβασης
Φωτό αρχείου

Οκτώ εταιρείες ενώνουν τις δυνάμεις τους για τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου του φυσικού αερίου στην ενεργειακή μετάβαση της παγκόσμιας οικονομίας. Συγκεκριμένα, Total Energies, Engie, Mitsubishi Corporation, Sempra Infrastructure, Osaka Gas, TES, Tokyo Gas και Toho Gas εισήλθαν σε μνημόνιο κατανόησης με στόχο τη δημιουργία μιας παγκόσμιας πρωτοβουλίας με επίκεντρο το φυσικό αέριο. Η πρωτοβουλία αυτή θα έχει το όνομα e-NG Coalition και θα εστιάζεται αποκλειστικά στο ηλεκτρικό φυσικό αέριο (e-NG), γνωστό και ως e-methane.

Το e-NG είναι ένα συνθετικό αέριο που παράγεται από τον συνδυασμό ανανεώσιμου υδρογόνου και ανακυκλωμένου διοξειδίου του άνθρακα μέσω της χημικής αντίδρασης της μεθανίωσης. Η μοριακή του δομή είναι πανομοιότυπη με εκείνη του συμβατικού φυσικού αερίου και συνεπώς μπορεί να μεταφερθεί και να αξιοποιηθεί χρησιμοποιώντας τις υπάρχουσες υποδομές. Συνεπώς, δύναται να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην απανθρακοποίηση της παγκόσμιας οικονομίας.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.