Το orderbook των κρουαζιερόπλοιων σε ισχυρό momentum

Το orderbook των κρουαζιερόπλοιων σε ισχυρό momentum

71
Το orderbook των κρουαζιερόπλοιων σε ισχυρό momentum

Ισχυρή δυναμική καταγράφει το orderbook των κρουαζιερόπλοιων, καθώς 54 κρουαζιερόπλοια θα παραδοθούν έως το 2028, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα.

Με το «Sun Princess» να έχει ήδη παραδοθεί στην Princess Cruises, η προσοχή στρέφεται στα επόμενα δύο προς παράδοση κρουαζιερόπλοια, το «Mein Schiff 7» και το «Queen Anne», επισημαίνει σχετικό δημοσίευμα του Cruise Industry News.

Πιο συγκεκριμένα, το «Mein Schiff 7» θα παραδοθεί σύντομα από τη Meyer Turku στην TUI Cruises και θα «στοχεύσει» στην αγορά κρουαζιέρας της Γερμανίας. Παράλληλα, το «Queen Anne» της Cunard θα αποτελέσει το πρώτο νεότευκτο της εταιρείας εδώ και μία δεκαετία.

Τον περασμένο μήνα παραγγέλθηκαν τρία κρουαζιερόπλοια: ένα από την Carnival Cruise Line με ορίζοντα παράδοσης το 2027, ένα από τη Royal Caribbean με ορίζοντα παράδοσης το 2028 και ένα μικρό πλοίο εξερεύνησης για την Antarctica21 με ορίζοντα παράδοσης το 2026.

Η τρέχουσα αξία του orderbook ανέρχεται σε περισσότερα από $35 δισ., με τα πλοία να μπορούν να υποδεχτούν κατά μέσο όρο 2.165 επιβάτες το καθένα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.