Επί τα χείρω οι προοπτικές της παραγωγής σιτηρών του Καζακστάν

Επί τα χείρω οι προοπτικές της παραγωγής σιτηρών του Καζακστάν

36
Επί τα χείρω οι προοπτικές της παραγωγής σιτηρών του Καζακστάν

Η ξηρασία του περασμένου Ιουνίου, ακολουθούμενη από υπερβολικές βροχοπτώσεις το φθινόπωρο του 2023 στην κύρια περιοχή καλλιέργειας σιτηρών του Καζακστάν στο βορρά, αναμένεται να μειώσει σημαντικά την παραγωγή σιταριού και κριθαριού της χώρας κατά την περίοδο εμπορίας 2023-24, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας.

Σε έκθεσή του το αμερικανικό υπουργείο εκτιμά ότι οι συγκομιδές σιταριού του Καζακστάν το 2023/2024 θα διαμορφωθούν στους 12,1 εκατ. τόνους, σημειώνοντας πτώση 26% σε σχέση με τους 16,4 εκατ. τόνους της περσινής συγκομιδής. Η παραγωγή κριθαριού προβλέπεται σε 2,6 εκατ. τόνους, μειωμένη κατά 20% συγκριτικά με τους 3,3 εκατ. τόνους.

Από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο, το Καζακστάν εξήγαγε 2,1 εκατ. τόνους σιταριού και σιτάλευρου, καταγράφοντας πτώση 20% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι. Το Ουζμπεκιστάν, το Αφγανιστάν και το Τατζικιστάν παρέμειναν οι τρεις κορυφαίοι αγοραστές.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.