Προ των πυλών καινοτόμο πλοίο εξερεύνησης των πόλων

Προ των πυλών καινοτόμο πλοίο εξερεύνησης των πόλων

145
Προ των πυλών καινοτόμο πλοίο εξερεύνησης των πόλων
Φωτό: ABB

Η ΑΒΒ θα ενισχύσει με σύστημα παροχής ενέργειας ένα προηγμένο πλοίο που ναυπηγείται στη Νότια Αμερική.

Η ABB ανακοίνωσε πρόσφατα τη συνεργασία της με το ναυπηγείο Astilleros y Servicios Navales S.A. (ASENAV) της Χιλής για την προμήθεια ενός συστήματος ενέργειας και πρόωσης σε ένα πρωτοποριακό υβριδικό-ηλεκτρικό πλοίο, που θα φέρει το όνομα «Magellan Discoverer».

Το νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο της Antarctica21 «Magellan Discoverer» θα ταξιδεύει σε Ανταρκτική, Νότια Γεωργία και νήσους Φώκλαντ, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην υβριδική-ηλεκτρική ναυσιπλοΐα. Η ABB θα εφοδιάσει με Azipod το σύστημα πρόωσης, προσφέροντας στο πλοίο ευελιξία και συμβάλλοντας σημαντικά στη μείωση των εκπομπών καυσίμου. Ταυτόχρονα, στο σύστημα πρόωσης θα ενσωματώσει μια προηγμένη τεχνολογία διανομής ενέργειας, το Onboard DC Grid, με μπαταρίες από την Corvus Energy. Το πλεονέκτημα αυτής της τεχνολογίας είναι η ομαλή και αποδοτική διαχείριση διαφόρων πηγών ενέργειας σε ένα ενιαίο ηλεκτρικό δίκτυο, επιτρέποντας τη μελλοντική ένταξη πιο βιώσιμων επιλογών χωρίς μεγάλες τροποποιήσεις στο ηλεκτρικό δίκτυο του πλοίου. Η τεχνολογία αυτή περιλαμβάνει επίσης την ολοκληρωμένη χρήση μπαταριών για παροχή ενέργειας, μειώνοντας την εξάρτηση από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης και επιτρέποντας την αθόρυβη λειτουργία του πλοίου σε ευαίσθητες περιβαλλοντικά περιοχές.

Η παράδοση του «Magellan Discoverer» προγραμματίζεται για το 2026 και θα είναι το πρώτο υβριδικό-ηλεκτρικό πλοίο τέτοιου τύπου με την τεχνολογία Azipod που θα κατασκευαστεί στη Νότια Αμερική. Τέλος, θα διαθέτει δυνατότητα φιλοξενίας έως 96 επιβατών και 67 μελών πληρώματος.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.