Δικαστικό «φρένο» στο μεγαλεπήβολο Κανάλι της Κωνσταντινούπολης

Δικαστικό «φρένο» στο μεγαλεπήβολο Κανάλι της Κωνσταντινούπολης

156
Δικαστικό «φρένο» στο μεγαλεπήβολο Κανάλι της Κωνσταντινούπολης

Εμπόδια φαίνεται πως αντιμετωπίζει το σχέδιο του Τούρκου προέδρου Ερντογάν να κατασκευάσει το «Κανάλι της Κωνσταντινούπολης», το οποίο θα λειτουργούσε ως εναλλακτική εμπορική οδός ως προς το Κανάλι του Βοσπόρου.

Πιο συγκεκριμένα, τουρκικό δικαστήριο ακύρωσε με απόφασή του την κατασκευή του καναλιού, το κόστος του οποίου ανέρχεται σε $15 δισ. Αυτή η εξέλιξη θα αποτελέσει τροχοπέδη για τα σχέδια του Τούρκου προέδρου, επισημαίνει το Bloomberg σε δημοσίευμά του.

Οι αντίπαλοι του Τούρκου προέδρου ασκούν δριμεία κριτική στο συγκεκριμένο έργο. Η αντιπολίτευση τονίζει τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο που θα έχει το έργο αλλά και το γεγονός ότι το κανάλι θα προκαλέσει «κατασκευαστική μανία» στην Κωνσταντινούπολη, με αποτέλεσμα την ασφυκτική αύξηση του πληθυσμού της πόλης.

Επισημαίνεται ότι ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, χαρακτηρίζει «αυτοκτονία» την κατασκευή του καναλιού. Είναι σαφές ότι το σχεδιασθέν project του καναλιού θα πρωταγωνιστήσει στο πεδίο της πολιτικής αντιπαράθεσης της γειτονικής χώρας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.