Παραγγελία της CMB.TECH για το πρώτο στον κόσμο containership κατανάλωσης αμμωνίας

Παραγγελία της CMB.TECH για το πρώτο στον κόσμο containership κατανάλωσης αμμωνίας

103
Παραγγελία της CMB.TECH για το πρώτο στον κόσμο containership κατανάλωσης αμμωνίας

H CMB.TECH ανακοίνωσε την παραγγελία του πρώτου στον κόσμο containership κατανάλωσης αμμωνίας σε συνεργασία με τις Yara Clean Ammonia, North Sea Container Line και Yara International.

Το πλοίο, το οποίο θα ονομαστεί «YaraEyde», θα διαθέτει μεταφορική ικανότητα 1.400 TEUs και θα κατασκευαστεί στο Qingdao Yangfan Shipbuilding της Κίνας. Το «YaraEyde» θα κινείται με καθαρή αμμωνία, εκτελώντας δρομολόγια μεταξύ Νορβηγίας και Γερμανίας.

Το πλοίο θα ανήκει στην Delphis, τον βραχίονα εμπορευματοκιβωτίων της CMB.TECH, ενώ θα τεθεί υπό τη διαχείριση της NCL Oslofjord AS, μιας κοινοπραξίας μεταξύ της North Sea Container Line και της Yara Clean Ammonia. Η κοινοπραξία έχει εξασφαλίσει μακροπρόθεσμη συμφωνία ναύλωσης με τη Yara International για τη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων μεταξύ του εργοστασίου λιπασμάτων της Yara στο Porsgrunn της Νορβηγίας και του Αμβούργου και του Bremerhaven στη Γερμανία. Στόχος της είναι να καταστεί ο πρώτος διαχειριστής containerships στον κόσμο που θα επικεντρωθεί αποκλειστικά σε πλοία με κινητήρα αμμωνίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα η Euronav NV ανακοίνωσε την επίσημη έγκριση από τη συνέλευση των μετόχων της προβλεπόμενης αγοράς του 100% των μετοχών της CMB.TECH NV από την CMB NV. Όπως χαρακτηριστικά αναφερόταν στη σχετική ανάρτηση της Euronav, «με την CMB.TECH, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε ένα ταξίδι προς την απανθρακοποίηση, πρωτοστατώντας σε ένα πιο πράσινο μέλλον των θαλάσσιων δραστηριοτήτων».

Φωτό: Yara Clean Ammonia

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.