Στο κυνήγι των ρωσικών superyachts οι ΗΠΑ

Στο κυνήγι των ρωσικών superyachts οι ΗΠΑ

59
Στο κυνήγι των ρωσικών superyachts οι ΗΠΑ

Από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία μέχρι και σήμερα, οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει πληθώρα κυρώσεων σε ρωσικά νομικά πρόσωπα, εταιρείες αλλά και φυσικά πρόσωπα, τα οποία συνδέονται με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν.

Στο πλαίσιο αυτό, η αμερικανική κυβέρνηση αναζητεί τρόπο να δημοπρατήσει ένα κατασχεμένο ρωσικό superyacht, καθώς το κόστος συντήρησής του ανέρχεται σε πάνω από $7 εκατ./έτος. Το συγκεκριμένο σκάφος φέρεται να ανήκει στον Ρώσο ολιγάρχη Suleiman Kerimov και κατασχέθηκε τον Μάιο του 2022 από τις Αρχές των νήσων Φίτζι.

Επισημαίνεται ότι οι αμερικανικές Αρχές προσπαθούν να δημοπρατήσουν το superyacht «Amadea», πριν από την οριστική δικαστική διευθέτηση που θα κρίνει την τύχη της ιδιοκτησίας του, επισημαίνει δημοσίευμα του Reuters.

Το κατασχεθέν σκάφος έχει μήκος 106 μ. και η αξία του ανέρχεται σε $300 εκατ. Οι ΗΠΑ φέρονται να επιθυμούν να προσφέρουν τα χρήματα που θα εισπράξουν από τη δημοπράτηση στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.