Άνθηση των ενεργειακών σχέσεων Ρωσίας και Ινδίας

Άνθηση των ενεργειακών σχέσεων Ρωσίας και Ινδίας

43
Άνθηση των ενεργειακών σχέσεων Ρωσίας και Ινδίας

Οι ενεργειακές ανάγκες της πολυπληθούς Ινδίας βαίνουν συνεχώς αυξανόμενες, λόγω της ζήτησης εκ μέρους των ινδικών νοικοκυριών και της βιομηχανικής παραγωγής της χώρας. Σε αυτό το πλαίσιο, η Ινδία στρέφεται στη Ρωσία για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γραμματέας του ινδικού Υπουργείου Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου, κ. Pankaj Jain, εξέφρασε το ενδιαφέρον της χώρας του για επενδύσεις στα ρωσικά ενεργειακά σχέδια. Το βασικότερο εξ αυτών, στο οποίο επιθυμεί να συμμετάσχει η Ινδία, είναι το Sakhalin-2, με το ασιατικό κράτος να είναι ανοιχτό για διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.

Επισημαίνεται ότι η Ινδία είχε εκφράσει και παλιότερα ενδιαφέρον για το project Sakhalin-2, αλλά δεν συναίνεσε με τους τότε ρωσικούς όρους της διαπραγμάτευσης. Παρ’ όλα αυτά, η Ινδία εξετάζει τις ευκαιρίες συμμετοχής της στα ρωσικά ενεργειακά projects και ενδιαφέρεται για τη χρηματοδότησή τους, επισημαίνει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ΤΑSS.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.