Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Mαιευτήριο Narodni Front στο Βελιγράδι

Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Mαιευτήριο Narodni Front στο Βελιγράδι

59
Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Mαιευτήριο Narodni Front στο Βελιγράδι

Στο μαιευτήριο Narodni Front στο Βελιγράδι, εγκαινιάστηκε την περασμένη εβδομάδα μια νέα, υπερσύγχρονη αίθουσα τοκετού, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο τόσο για τον τομέα υγείας για τις μητέρες και τα νεογέννητα μωρά τους στο Βελιγράδι όσο και για τη συνεργασία διάρκειας σχεδόν δύο ετών μεταξύ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), το οποίο υποστήριξε την ανακαίνιση και την προμήθεια εξοπλισμού της αίθουσας τοκετού, και του Princess Katherine Foundation, με αποστολή την ενίσχυση της υγειονομικής περίθαλψης στη Σερβία.

«Έχουμε τη χαρά να συνεργαζόμαστε με το Princess Katherine Foundation μέσω του αμερικανικού παραρτήματος, Lifeline, εδώ και περίπου δύο δεκαετίες και έχουμε διαπιστώσει από κοντά την ακλόνητη αφοσίωση, την ακούραστη δέσμευση και το ξεκάθαρο όραμα με το οποίο υπηρετούν την αποστολή τους», δήλωσε η Ρούλα Συκλά, από τη Διεύθυνση Δωρεών του ΙΣΝ, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης εγκαινίων της νέας αίθουσας. «Με κάθε ευκαιρία προσπαθούν να ενισχύσουν την πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, και ιδιαίτερα για τις γυναίκες, συνεχίζοντας να υπηρετούν την αποστολή τους χρόνο με τον χρόνο».

«Είμαι πολύ ευγνώμων στους αγαπημένους μας φίλους από το ΙΣΝ, οι οποίοι αναγνώρισαν τις ανάγκες του λαού της Σερβίας και αποφάσισαν να ακολουθήσουν ολόψυχα το όραμά μας να βοηθήσουμε τη χώρα μας», δήλωσε η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Αικατερίνη. «Σήμερα όλοι μαζί κάναμε μια τεράστια διαφορά στις ζωές των ανθρώπων και, πάνω απ’ όλα, στις ζωές των μικρών αγγέλων που έρχονται σε αυτόν τον κόσμο».

Το ΙΣΝ και ο οργανισμός Lifeline έχουν συνεργαστεί σε διάφορα έργα στη Σερβία. Ενδεικτικά, το 2008 το ΙΣΝ πραγματοποίησε δωρεά για την προμήθεια ενός ψηφιακού συστήματος μαστογραφίας, ώστε η κινητή μονάδα μαστογραφίας του οργανισμού Lifeline να παρέχει εξετάσεις σε γυναίκες σε όλη τη χώρα, και ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες περιοχές. Η συγκεκριμένη κινητή μονάδα μαστογραφίας, στην οποία έχουν εξεταστεί μέχρι σήμερα σχεδόν 200.000 γυναίκες, εξακολουθεί να βρίσκεται στο δρόμο και δίπλα σε γυναίκες με σκοπό τον έγκαιρο εντοπισμό του καρκίνου του μαστού.

Την τρέχουσα περίοδο, το ΙΣΝ έχει επικεντρώσει τις δυνάμεις του στο σύνθετο και εκτενές έργο υλοποίησης της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία (ΔΠΥ), η οποία στοχεύει στη βελτίωση της πρόσβασης σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας για όλους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.