Το μη ανησυχητικό χαμηλό τριών εβδομάδων του BDI

Το μη ανησυχητικό χαμηλό τριών εβδομάδων του BDI

70
Το μη ανησυχητικό χαμηλό τριών εβδομάδων του BDI

Σε χαμηλό τριών εβδομάδων διαμορφώθηκε ο κύριος δείκτης της ναυλαγοράς χύδην ξηρού φορτίου BDI τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, απότοκο της εξασθένισης των ναύλων μετά από το επίμονα ανοδικό ράλι που κατεγράφη πρόσφατα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, ο BDI σημείωσε πτώση 60 μονάδων (2,6%) και διαμορφώθηκε στις 2.288 μονάδες. Όσον αφορά τους επιμέρους δείκτες, εκείνος των Capesizes σημείωσε πτώση 177 μονάδων (4,3%) και ανήλθε σε 3.936 μονάδες, με τον μέσο όρο των ημερήσιων κερδών για τα εν λόγω bulk carriers να διαμορφώνεται στα $32.639.

Επιπλέον, ο επιμέρους δείκτης των Panamaxes σημείωσε οριακή άνοδο έξι μονάδων και ανήλθε σε 1.906 μονάδες. Πρόκειται για την πρώτη άνοδο του δείκτη εντός δύο εβδομάδων, με τον μέσο όρο των ημερήσιων κερδών να ανέρχεται σε $17.155. Ακόμα, ο επιμέρους δείκτης των Supramaxes σημείωσε οριακή πτώση επτά μονάδων και ανήλθε σε 1.419 μονάδες.

Παρά την πτωτική πορεία που καταγράφεται, είναι εμφανές -ειδικά στα μεγάλα μεγέθη- ότι οι ναύλοι βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα και πως τα bulk carriers βρίσκονται σε ρότα ολοκλήρωσης του έτους με χαμόγελα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.