Σε αρνητικό μομέντουμ οι ναύλοι των LNG carriers

Σε αρνητικό μομέντουμ οι ναύλοι των LNG carriers

458
Σε αρνητικό μομέντουμ οι ναύλοι των LNG carriers

Η πτωτική πορεία στους ναύλους των LNG carriers συνεχίζεται, μια τάση που έχει καταστεί εμφανής τις τελευταίες εβδομάδες τόσο ανατολικά όσο και δυτικά της Διώρυγας του Σουέζ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της ναυλομεσιτικής Fearnleys, οι spot ναύλοι για ένα LNG carrier μεταφορικής ικανότητας περίπου ίσης με 160.000 κ.μ. σημείωσαν πτώση $25.000/ημέρα ανατολικά του Σουέζ και $10.000/ημέρα δυτικά του Σουέζ. Η συγκεκριμένη εξέλιξη οδήγησε σε «ισορροπία» των ναύλων, καθώς πλέον τόσο ανατολικά όσο και δυτικά του Σουέζ οι ναύλοι ανέρχονται σε $140.000/ημέρα στη spot αγορά.

Παράλληλα, στο μέτωπο των χρονοναυλώσεων, οι μεταβολές που καταγράφονται παραμένουν οριακές, αν και πτωτικές. Βάσει της Fearnleys, οι ναύλοι σε συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους για ένα TFDE LNGC μεταφορικής ικανότητας περίπου 160.000 κ.μ. σημείωσαν πτώση $4.000/ημέρα και πλέον ανέρχονται σε $92.000/ημέρα. Σε ετήσια βάση, οι ναύλοι έχουν μειωθεί κατά περίπου 50%.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.