Μακριά ο ορίζοντας άρσης των κυρώσεων στη Ρωσία

Μακριά ο ορίζοντας άρσης των κυρώσεων στη Ρωσία

35
Μακριά ο ορίζοντας άρσης των κυρώσεων στη Ρωσία

Στον περιορισμό των εσόδων της Ρωσίας από την αγορά ενέργειας φαίνεται πως επιθυμούν να εστιάσουν οι ΗΠΑ, καθώς, παρά τις κυρώσεις που επιβάλλονται, η Μόσχα έχει επιδείξει ανθεκτικότητα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα των Financial Times, η Ουάσιγκτον έχει ως στόχο τη μείωση των εσόδων της Ρωσίας από την ενέργεια στο ήμισυ με ορίζοντα το 2030. Για τον στόχο αυτόν, οι κυρώσεις ενάντια στη Μόσχα θα παραμείνουν σε ισχύ για πολλά έτη ακόμα, εκτίμηση που μοιράζεται και το Κρεμλίνο, βάσει πρόσφατου δημοσιεύματος του TASS.

Ο Τζέφρι Πάιτ, assistant secretary of state για την ενέργεια στις ΗΠΑ, υπογράμμισε ότι οι κυρώσεις θα πρέπει να έχουν ως στόχο η Ρωσία να μην είναι ποτέ ξανά σε θέση να επιτεθεί στους γείτονές της. «Είναι κάτι στο οποίο θα πρέπει να επιμείνουμε για πολλά χρόνια, όσο ο Πούτιν επιμένει σε αυτόν τον πόλεμο». Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πάιτ είχε υπηρετήσει ως πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.