Σε πλοίο της Diana σύστημα δέσμευσης άνθρακα

Σε πλοίο της Diana σύστημα δέσμευσης άνθρακα

662
Σε πλοίο της Diana σύστημα δέσμευσης άνθρακα

Σε μια ιδιαίτερα καινοτόμο πρωτοβουλία συμμετέχει η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης Diana Shipping.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία με επικεφαλής την κ. Σεμίραμις Παληού υπέγραψε επιστολή προθέσεων με τις εταιρείες Ecochlor και Sinotech CCS, βάσει της οποίας θα εξοπλίσει ένα από τα πλοία της με σύστημα δέσμευσης και αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα (CCS).

Ειδικότερα, το πλοίο που θα εξοπλιστεί με το σύστημα της Sinotech θα είναι το Capesize bulk carrier «MV G.P. Zafirakis». Το σύστημα είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να δεσμεύει το 25% του CO2 που εκπέμπεται και να το αποθηκεύει προσωρινά σε υγρή μορφή.

Ο κ. Ευάγγελος Σφακιωτάκης, COO της Diana ανέφερε τα εξής: «Η φιλοδοξία μας είναι να αποτελέσουμε καταλύτη θετικών αλλαγών στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Προσυπογράφουμε την στρατηγική του IMO για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και πραγματοποιούμε βήματα με στόχο τη σταδιακή εξάλειψη των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τα πλοία το συντομότερο δυνατόν».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.