«Πίστη» του OPEC+ στην παγκόσμια οικονομία

«Πίστη» του OPEC+ στην παγκόσμια οικονομία

25
«Πίστη» του OPEC+ στην παγκόσμια οικονομία

Τις αισιόδοξες εκτιμήσεις του OPEC+ αναφορικά με την παγκόσμια οικονομία υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.

Ειδικότερα, ο γ.γ. του OPEC+, Haitham Al Ghais, κατά τη διάρκεια του «Argus European Crude Conference» στο Λονδίνο, σημείωσε ότι η παγκόσμια οικονομία θα καταγράψει ανάπτυξη και θα αποτελέσει οδηγό της ζήτησης για καύσιμα, παρά τις προκλήσεις που επικρατούν, και δη τον υψηλό πληθωρισμό και το αυξημένο κόστος δανεισμού.

Επιπλέον, ανέφερε ότι οι ΗΠΑ καταγράφουν θετική πορεία, ενώ η Ευρώπη αντιμετωπίζει σημαντικές δυσκολίες. Σε κάθε περίπτωση, βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα, οι εκτιμήσεις του OPEC+ για την παγκόσμια οικονομία παραμένουν θετικές.

Την ίδια ώρα, παρά τις εκτιμήσεις περί μείωσης της ζήτησης για πετρέλαιο από τα κινεζικά διυλιστήρια, η ζήτηση της Ινδίας ‒και λοιπών ασιατικών χωρών‒ αναμένεται να παραμείνει ισχυρή. Στο θετικό αυτό outlook προσθέτει περαιτέρω αισιοδοξία η ανάκαμψη που καταγράφει η βιομηχανία αερομεταφορών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.