Στα σκαριά δίκτυο ανεφοδιασμού καυσίμου αμμωνίας στην Ισπανία

Στα σκαριά δίκτυο ανεφοδιασμού καυσίμου αμμωνίας στην Ισπανία

44
Στα σκαριά δίκτυο ανεφοδιασμού καυσίμου αμμωνίας στην Ισπανία

Η εταιρεία γενικού εμπορίου Itochu Corporation και ο πάροχος ναυτιλιακών καυσίμων Peninsula Petroleum υπέγραψαν μνημόνιο συνεννόησης (MoU) για την από κοινού ανάπτυξη ενός δικτύου ανεφοδιασμού καυσίμου αμμωνίας στην Ισπανία.

Στόχος της νέας σύμπραξης, στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν και άλλοι εταίροι, είναι η δημιουργία μιας παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού καυσίμου αμμωνίας, προωθώντας την ανάπτυξη ενός σταθμού ανεφοδιασμού του εν λόγω καυσίμου στο Algeciras της Ισπανίας, το οποίο βρίσκεται στο Στενό του Γιβραλτάρ και αποτελεί στρατηγική τοποθεσία για τον κλάδο των logistics.

Σύμφωνα με την Itochu, το εν λόγω μνημόνιο αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για την ευρύτερη υιοθέτηση της αμμωνίας ως εναλλακτικού ναυτιλιακού καυσίμου σε παγκόσμια κλίμακα, αλλά και ένα απαραίτητο βήμα προς την υλοποίηση του Integrated Project της εταιρείας, το οποίο αφορά την κατασκευή ενός παγκόσμιου δικτύου ανεφοδιασμού καυσίμου αμμωνίας καθώς και την ανάπτυξη πλοίων κατανάλωσης καυσίμου αμμωνίας.

Η εν λόγω πρωτοβουλία της Itochu για την κατασκευή φορτηγών πλοίων αλλά και containerships τα οποία θα τροφοδοτούνται από αμμωνία αναμένεται να συνεισφέρει στην απανθρακοποίηση του κλάδου των logistics, ενισχύοντας παράλληλα τις προσπάθειες για την ευρύτερη υιοθέτηση της αμμωνίας ως εναλλακτικού καυσίμου από την παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.