Αλλαγές στους κορυφαίους εξαγωγείς καλαμποκιού

Αλλαγές στους κορυφαίους εξαγωγείς καλαμποκιού

217
Αλλαγές στους κορυφαίους εξαγωγείς καλαμποκιού

H Βραζιλία αναμένεται να αυξήσει το μερίδιό της στις παγκόσμιες εξαγωγές καλαμποκιού, ξεπερνώντας τις ΗΠΑ ως ο κορυφαίος εξαγωγέας παγκοσμίως.

Είναι η δεύτερη φορά που η Βραζιλία θα επιτύχει κάτι τέτοιο μετά το 2012/2013, οπότε οι ΗΠΑ επλήγησαν από την ξηρασία. Οι Αμερικανοί εξαγωγείς καλαμποκιού αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις, αποτέλεσμα του φθηνότερου καλαμποκιού της Βραζιλίας, που το καθιστά πιο ελκυστικό έναντι του αμερικανικού στις διεθνείς αγορές. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εξαγωγές της Βραζιλίας τον Ιούνιο διαμορφώθηκαν σε 1,2 εκατ. τόνους, ξεπερνώντας κατά 33,5% τον πενταετή μέσο όρο. Μάλιστα εκτιμάται ότι τον Ιούλιο οι εξαγωγές καλαμποκιού θα αγγίξουν τους 6,5 εκατ. τόνους, ο δεύτερος μεγαλύτερος αριθμός μετά τον Ιούλιο του 2019 (6,7 εκατ. τόνοι). Για το οικονομικό έτος 2022/2023, η Βραζιλία εκτιμάται ότι θα εξαγάγει 52,3 εκατ. τόνους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.