Προς το 2024 η πρώτη παράδοση Boeing 737 MAX 7

Προς το 2024 η πρώτη παράδοση Boeing 737 MAX 7

120
Προς το 2024 η πρώτη παράδοση Boeing 737 MAX 7

Την καθυστέρηση της παράδοσης του αεροσκάφους 737 MAX 7 ανακοίνωσε η Boeing σε ένα SEC filing την Τετάρτη 26 Ιουλίου.

Πιο συγκεκριμένα, η Boeing ανέφερε ότι η παράδοση του εν λόγω αεροσκάφους μετατίθεται για το 2024, ενώ αρχικά είχε οριστεί για το 2022, όπως αναφέρει το Reuters σε δημοσίευμά του.

Η εταιρεία εξακολουθεί να αναμένει την πιστοποίηση του MAX 7 από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA), προκειμένου να ξεκινήσει τις δοκιμαστικές πτήσεις, όπως αναφέρει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο το MAX 7 όσο και το MAX 10 διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο για την Boeing, καθώς μέσω αυτών η εταιρεία προσπαθεί να ανταγωνιστεί την Airbus ως προς τις παραγγελίες αεροσκαφών. Ως εκ τούτου, μια καθυστέρηση στην παράδοση του MAX 7 θα καθυστερήσει περαιτέρω την έναρξη λειτουργίας του.

Παράλληλα, το MAX 10 είναι η απάντηση της Boeing στο άκρως επιτυχημένο A321 neo της Airbus, ενώ το MAX 7 ανταγωνίζεται το A220 της Airbus.

Η Boeing και η FAA προσπαθούν εδώ και μήνες να οριστικοποιήσουν όλες τις λεπτομέρειες για τη διαχείριση ασφάλειας που απαιτείται για την πιστοποίηση του MAX 7, ενώ δεν έχει καταστεί σαφές το πότε η FAA θα είναι σε θέση να υπογράψει όλα τα απαιτούμενα έγγραφα λόγω των νέων απαιτήσεων τεκμηρίωσης, όπως αναφέρει το Reuters.

Τέλος, οι καθυστερήσεις είναι πιθανό να οφείλονται στην προηγούμενη διαδικασία ελέγχου και πιστοποίησης για το αεροσκάφος MAX 8, η οποία δεν ήταν τόσο επιτυχημένη, καθώς θανατηφόρα δυστυχήματα έλαβαν χώρα το 2018 και το 2019.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.