«Σπάνια» μεταφορά πετρελαίου από τις ΗΠΑ στη Νότια Αφρική

«Σπάνια» μεταφορά πετρελαίου από τις ΗΠΑ στη Νότια Αφρική

150
«Σπάνια» μεταφορά πετρελαίου από τις ΗΠΑ στη Νότια Αφρική

Φορτίο αμερικανικού πετρελαίου κατευθύνεται για πρώτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια στη Νότια Αφρική και συγκεκριμένα σε διυλιστήριο που ανήκει στην Glencore στο Cape Town το οποίο επανεκκίνησε τις δραστηριότητές του μετά την έκρηξη που σημειώθηκε το 2020.

Οι αμερικανικές εξαγωγές πετρελαίου φέτος αγγίζουν τα επίπεδα ρεκόρ των 4,5 εκατ. βαρελιών/ημέρα απόρροια του ανοίγματος της Κίνας και των ανταγωνιστικών τιμών.

Το δεξαμενόπλοιο Sonangol Porto Amboim αναχώρησε από το Corpus Christi στις 16 Μαΐου έχοντας ως τελικό προορισμό το Saldanha Bay στη δυτική ακτή της Νότιας Αφρικής, σύμφωνα με δεδομένα των Refinitiv Eikon και Kpler.

Κατά κύριο λόγο η Νότια Αφρική εισάγει πετρέλαιο από τη δυτική και κεντρική Αφρική όπως επίσης και από τη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με την Kpler. Πάντως, το φθηνότερο αμερικανικό πετρέλαιο σε συνδυασμό με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τις αλλαγές στις εμπορευματικές ροές έχουν δημιουργήσει νέες αγορές.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.