Η Σαγκάη ξανανοίγει για την κρουαζιέρα

Η Σαγκάη ξανανοίγει για την κρουαζιέρα

47
Η Σαγκάη ξανανοίγει για την κρουαζιέρα

Βήματα προς την κανονικότητα μετά την πανδημία πραγματοποιεί η κρουαζιέρα στη Σαγκάη, καθώς την Κυριακή 26 Μαρτίου το λιμάνι υποδέχτηκε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο εσωτερικών πλόων μετά από 1.152 ημέρες «σιγής». Υψηλόβαθμα στελέχη του λιμένα σημειώνουν ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί μέρος μιας προσπάθειας να ξανανοίξει η αγορά για τις παγκόσμιες κρουαζιέρες.

Πριν από την πανδημία, η Κίνα αποτελούσε την κύρια αγορά για την κρουαζιέρα και, πέραν των διεθνών εταιρειών που την επέλεγαν ως προορισμό, η ασιατική χώρα διέθετε ανεπτυγμένη εγχώρια βιομηχανία. Ωστόσο, καθώς η χώρα ακολούθησε τη zero-covid policy έως τα τέλη του 2022, πολλά κρουαζιερόπλοια παρέμεναν ανενεργά, αναμένοντας την επιστροφή στην κανονικότητα.

Το 2021, η Viking πούλησε το «CM-Yidun» σε κινεζικό joint venture και το πλοίο πρόσφατα κατέπλευσε στη Σαγκάη για την εκκίνηση μιας νέας υπηρεσίας. Είναι το πρώτο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο με σημαία Κίνας και θα προσφέρει μια πολιτισμική εμπειρία διάρκειας πέντε ημερών στο Zhousan πριν από την επιστροφή του στη Σαγκάη. Μάλιστα συνέπεσε χρονικά με την περαιτέρω χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών και το άνοιγμα του αεροδρομίου στη Σαγκάη. Την Κυριακή 26 Μαρτίου, οι πτήσεις ξεκίνησαν ξανά από το Διεθνές Αεροδρόμιο Shanghai Hongqiao, με περισσότερα από 300 δρομολόγια προγραμματισμένα κάθε εβδομάδα.

«Παρά τον μεγάλο αντίκτυπο της πανδημίας, όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στην αγορά παρέμειναν αισιόδοξα και δεν σταμάτησαν να εργάζονται σκληρά», ανέφερε ο Gu Jinshan, πρόεδρος του Shanghai International Port Group.

Φωτό: Shanghai Port

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.