Η κρουαζιέρα στα άμεσα πλάνα του σαουδαραβικού βασιλείου

Η κρουαζιέρα στα άμεσα πλάνα του σαουδαραβικού βασιλείου

53
Η κρουαζιέρα στα άμεσα πλάνα του σαουδαραβικού βασιλείου

To τελευταίο κρουαζιερόπλοιο της Dream Cruises, μέλους της χρεοκοπημένης Genting Hong Kong, πουλήθηκε στην Cruise Saudi και μετονομάστηκε σε «Manara».

Το ανώτατο δικαστήριο της Σιγκαπούρης είχε συμπεριλάβει το κρουαζιερόπλοιο μεταξύ των περιουσιακών στοιχείων που πουλήθηκαν έως τα τέλη Φεβρουαρίου. Το «World Dream» σταμάτησε τα ταξίδια του στις αρχές του 2022, μετά την οικονομική κατάρρευση της Genting Hong Kong, και βρισκόταν παροπλισμένο στο αγκυροβόλιο της Σιγκαπούρης. Μετά από έρευνα του δικαστηρίου, τον Οκτώβριο του 2022, βρέθηκε ότι το κρουαζιερόπλοιο βρισκόταν σε εξαιρετική κατάσταση και έτοιμο να συνεχίσει τη λειτουργία του.

Η Cruise Saudi, η οποία υποστηρίζεται οικονομικά από το Δημόσιο Επενδυτικό Ταμείο του Βασιλείου ως μέτοχος, εκκίνησε τη λειτουργία της με στόχο την ανάπτυξη και την προώθηση της κρουαζιέρας και του τουρισμού στη χώρα.

Φωτό: SINGAPORE CRUISE SOCIETY

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.