Κύπρος καλεί Βρυξέλλες για την υποστήριξη της ναυτιλίας

Κύπρος καλεί Βρυξέλλες για την υποστήριξη της ναυτιλίας

149
Κύπρος καλεί Βρυξέλλες για την υποστήριξη της ναυτιλίας

Τη συστράτευση με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ΕΕ σε θέματα ναυτιλιακής πολιτικής ζητά ο Κύπριος υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης, καθώς ο κλάδος έχει χτυπηθεί από τις ρωσικές κυρώσεις.

Ο στόλος με σημαία Κύπρου είναι ο τρίτος μεγαλύτερος στην ΕΕ μετά από αυτούς που φέρουν τις σημαίες Μάλτας και Ελλάδας. Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες, το κυπριακό νηολόγιο είδε περίπου το 1/5 του στόλου του των δεξαμενόπλοιων να αλλάζει σημαία, απόρροια των κυρώσεων στη Ρωσία.

Σε δηλώσεις του στο Reuters, ο κ. Δημητριάδης πρότεινε την αυτόματη παράταση του tonnage tax και άλλα μέτρα προς υποστήριξη της ναυτιλίας της ΕΕ. Οι Βρυξέλλες ανέλαβαν να εξετάσουν υποστηρικτικά μέτρα για τον κλάδο έως τον Φεβρουάριο, προκειμένου να αντισταθμίσουν τον αντίκτυπο του πλαφόν της τιμής του πετρελαίου στις μεταφορές ρωσικού αργού. «Δεν έχουμε λάβει αρνητική απάντηση, αλλά μια απάντηση που δείχνει ότι η Επιτροπή δεν είναι έτοιμη», σημείωσε ο Κύπριος υφυπουργός.

Ο κ. Δημητριάδης, ο οποίος, μετά τις πρόσφατες εκλογές στην Κύπρος θα αφήσει τη θέση του στα τέλη του μήνα, υπογράμμισε ότι θα «αφήσει ως προίκα» στον διάδοχό του το εν λόγω ζήτημα ως ύψιστη προτεραιότητα.

Φωτό: Chung Kevin/ pxhere.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.