Θεσσαλονίκη: Αυλαία για την κρουαζιέρα με το «Viking Sky»

Θεσσαλονίκη: Αυλαία για την κρουαζιέρα με το «Viking Sky»

22
Θεσσαλονίκη: Αυλαία για την κρουαζιέρα με το «Viking Sky»

Με εκδρομές εντός και εκτός πόλης, αξιοποίησαν την παραμονή τους στη Θεσσαλονίκη οι 840 επιβάτες -κατά 90% Αμερικανοί, αλλά και Καναδοί, Βρετανοί και Αυστραλοί- του κρουαζιερόπλοιου «Viking Sky», του πρώτου για φέτος που κατέπλευσε στο λιμάνι της Θεσσαλονικής την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου και το οποίο αργότερα αναχώρησε για το Κουσάντασι της Τουρκίας.

H εταιρεία «Viking Cruises» θα επισκεφθεί με τα κρουαζιερόπλοιά της «Sea», «Venus» και «Neptune», την πόλη της Θεσσαλονίκης άλλες τέσσερις φορές, στις 21/4, 7 και 9/11 και στις 15/12, όπως προκύπτει από το αναρτημένο πρόγραμμα του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης ΑΕ στην ιστοσελίδα του.

Συνολικά, μέχρι το τέλος του 2023, με τα μέχρι στιγμής αναρτημένα στοιχεία του ΟΛΘ, στο λιμάνι της πόλης αναμένεται να δέσουν συνολικά 67 κρουαζιερόπλοια από 13 διαφορετικές εταιρείες- εκ των οποίων οι πέντε θα είναι καινούργιες για την πόλη, από 61 το 2022.

Η αυλαία της κρουαζιέρας θα πέσει φέτος για την πόλη της Θεσσαλονίκης στις 17 Δεκεμβρίου, με την έλευση του «Celestyal Crystal» από τον Πειραιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.