Χρηματιστηριακός «πέλεκυς» για τον δισεκατομμυριούχο Gautam Adani

Χρηματιστηριακός «πέλεκυς» για τον δισεκατομμυριούχο Gautam Adani

251
Χρηματιστηριακός «πέλεκυς» για τον δισεκατομμυριούχο Gautam Adani

Η πτωτική πορεία που καταγράφουν οι αξίες εταιρειών που απαρτίζουν τον όμιλο Adani έχει οδηγήσει σε συνολικές ζημίες ύψους περίπου $65 δισ. Μόνο τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, οι αξίες των μετοχών των εταιρειών Adani Transmission, Adani Total Gas, Adani Green Energy, Adani Power και Adani Wilmar κατέγραψαν πτώση εύρους 5-20%.

Η εν λόγω εξέλιξη φαίνεται να συνιστά απότοκο της κριτικής που έχει δεχτεί ο όμιλος από την εταιρεία Hindenburg Research, η οποία δραστηριοποιείται στο short-selling. Εκτός αυτού, η πτώση που σημειώθηκε τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Reuters, οφείλεται στην απάντηση του ομίλου Adani στην κριτική που δέχτηκε, η οποία δεν φάνηκε να πείθει τους επενδυτές.

Η κριτική της Hindenburg Research επικεντρώνεται στα υψηλά επίπεδα χρέους των εταιρειών του ομίλου Adani, αλλά και στη χρήση φορολογικών παραδείσων, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Παράλληλα, δεν είναι μονάχα ο όμιλος Adani ο οποίος έχει πληγεί από τις συγκεκριμένες εξελίξεις, αλλά και ο ίδιος ο κ. Gautam Adani, ο οποίος «έπεσε» πέντε θέσεις από την κατάταξη των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη (από την τρίτη στην όγδοη θέση).

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.